Referenssikohteet

Suomen suurin aurinkovoimala valmistui Ouluun

Oulun Energia rakensi Suomen suurimman aurinkovoimalan Kalevan painotalon katolle Oulussa. Voimalan teho on 430 kW ja se kattaa aurinkoisena päivänä jopa 90 prosenttia painotalon päiväajan sähkönkulutuksesta.

Aurinkoinsinöörit Oy toimitti voimalaa varten SMA Sunny Tripower 25000TL -vaihtosuuntaajaa sekä järjestelmän SMA Sunny Portaalissa tapahtuvaa valvontaa varten tarvittavan SMA ClusterControllerin.

 

Jo toinen aurinkopienvoimala Vantaalla

Vollner_062012

Kesäkuun alussa kytkettiin verkkoon Vantaalla jo toinen yksityinen aurinko-pienvoimala. Laitteisto on suunnattu länteen ja se toimii erittäin tehokkaasti. Toimintaa valvoo Sunny Home Manager, joka on saksalaisen SMA-yrityksen tuote. Lähes kaikki tuotettu sähkö käytetään talossa itse.

Aurinkopienvoimala 1,94 kWp Vantaalla

Perjantaina 18.05.2012 kytkettiin Vantaalla verkkoon ensimmäinen yksityinen aurinko-pienvoimala, josta Helsingin Sanomat julkaisi artikkelin 25.05.2012 osastolla A17. Laitteisto toimii moitteettomasti ja on tuottanut siitä lähtien sähköä jo lähes 180 kwh. Toimintaa valvoo Sunny Home Manager, joka on saksalaisen SMA-yrityksen tuote. Lähes kaikki tuotettu sähkö käytetään talossa itse. Toinen järjestelmä on parhaillaan asennusvaiheessa ja kytketään lähipäivänä.


Kesämökki Tampereella, jonka pinta-ala on noin 56 m2. Projektin päätarkoitus on mökin kuivanapito sekä tuuletus syksyn, talven ja kevään aikana. Samalla tarkoitus on pidentää mökin “käyttöaikaa” pääsesongin ulkopuolella. Mökin ilmastointi on lisätty myös saunan pukuhuoneeseen. Ylimääräinen virta kesän aikana kerätään akun lataukseen.

Kesäkuussa 2009 valmistui Suomen ensimmäinen kuumailma-aurinkokeräinjärjestelmä.